Stressmestring

Forebyggelse af stress:

Lær mere om dig selv. Invester i dig selv – du og din trivsel er vigtig. Livskvalitet er langt, langt vigtigere end status, resultater, biler eller en ny sofa…. MEGET VIGTIGERE! Ved at LÆRE sine egne kompetencer at kende – så ved man også mere om, hvordan man kan fortsætte livet med lidt ny retning. Livet er ikke det samme, når man er ung, når man bliver forælder, under en skilsmisse, når man bliver moden, under en sygdom, bliver ældre eller når der sker en ting, som man ikke havde forudset. Vi skal lære hele tiden – og desværre nogle gange på den grumme måde – hvilket vil sige, når kroppen eller hjernen siger fra. Forebyggelsen ligger altså i at lære sig SELV at kende ret tidligt – så man kan undgå de værste bump på livets vej.

 

Akut stressmestring:

Få hjælp af en god ven eller coach, psykolog el. lign. Det er svært at finde hoved og hale i tingene, når ens hjerne er overbelastet. Få hjælp til at lave en dagsstruktur, så du passer på dig selv. Det er forskelligt fra person til person, hvordan man bedst og hurtigst kommer ud af stress – men at gøre noget, det er det vigtigste. Stress går desværre ikke bare sådan over af sig selv. Man må i lighed med et brækket ben – genoptræne sig selv igen. Og jo hurtigere genoptræning – desto hurtigere kommer man ud på den anden side.

Det allervigtigste er, at du finder frem til de ting, som virker positivt på lige præcis dig! For at bekæmpe stress – skal man sikre at få fat i noget, som virker positivt på én. Vi arbejder altid med at finde positiv-listen – så der kan fyldes op på et ofte tomt sted.  Det kan være lige fra Mindful øvelser, til fremprovokeret grin:), gå-turer, tegne, ordne have – vi finder gennem samtaler hurtigt frem til nogle konkrete aktiviteter.

 

Stressmestring:

Helt afgørende for at minimere stress er i første omgang at kigge på din fysiske platform. SØVN – KOST – MOTION. På den måde kan du få lidt mere klarhed i hjernen, så du kan finde ud af, hvad der stresser dig og dermed også muligheden for fjerne de elementer, der har en negativ indvirkning på dig.

SØVN:

Søvnen er der, hvor vi regenerer vores celler – og nogle celler mister vi under stress. Derfor er søvnen så afsindig vigtig. Gør alt for at få mest af timerne mellem kl. 22.00 og 02.00 og forsøg at få ca. 7 – 8 timers søvn hver nat. I hvertfald i den første periode. Et par hurtige råd til den gode søvn:

Undgå skærme (Ipad, pc, mobil og TV) – gerne et par timer, før du lægger dig. Det blå lys fra alle skærme opfattes som dagslys – og så tror vores hjerne, at den skal være vågen.

Lav en hyggelig overgang til din søvn. Læs i en bog, tag et fodbad, kig i et magasin, læg et puslespil eller ???

Hvis du vågner om natten, så forsøg at blive i din seng. Tæl baglæns fra 100 minus 3 – så du holder din hjerne beskæftiget med en simpel ting og derved kan holde evt. tankemylder væk.

KOST:

Betragt dig selv som en bil. Hvis der ikke er benzin på bilen – så kan den ikke køre. Sørg for at få en masse små måltider i løbet af dagen og selvfølgelig en masse væske – gerne 2 liter vand suppleret med andet. Det viser sig også, at minimering af sukkerindtag har en god indvirkning, så blodsukkeret ikke går op og ned hele tiden. Det kan nemlig udløse træthed…

MOTION:

Ved at gå ture eller cykle og bevæge dig, får du iltet hele kroppen. Også din hjerne. Samtidig bliver du fysisk træt, hvilket er vigtigt for dit søvnmønster. Hvis man sover til middag af flere omgange, så er der faktisk ikke noget at sige til, at man ikke kan få styr på den gode nattesøvn.

 

Energiøkonomi:

Uden energi kan man ikke leve et værdigt og anstændigt liv, uanset hvor godt ens liv ellers er skruet sammen. Det er simpelthen ikke muligt at nyde oplevelser fuldt ud, hvis man mangler energi. Det er med den gode nattesøvn du regenerere din energi mens du i løbet af dagen bruger af denne energi. Alle aktiviteter kræver et minimum af energi uanset om det er noget vi har lyst til, noget vi er pænt ligeglade med eller hader tanken om.

 

Man kan dele sine aktiviteter op i 3 grupper:

 

  •  Minusaktiviteter (aktiviteter der under og efter aktiviteten tærer på din energi) – mødet med svigermor 😉
  •  Nulaktiviteter (aktiviteter der under aktiviteten tærer på din energi men efterfølgende tilføjer energi) -eks. rydde op, købe ind, vaske tøj etc.
  •  Plusaktiviteter (aktiviteter der under og efter aktiviteten tilføjer energi) – eks. at være sammen med venner, cykle en tur.

 

Husk at du forsat skal økonomisere med den energi du har og husk at søvnen er der, hvor du regenerere din energi.

Kontakt os

Send en uforpligtende besked til os – så svarer vi inden 48 timer.

Jeg været utroligt glad for at være en del af Bridge Building projektet og for at have mødt dig – din entusiasme og dedikation til projektet har været smittende! Og jeg vil gerne dele en lille solstrålehistorie: I dag har jeg ”scoret” mit første visitkort fra en Novo Nordisk kommunikationsleder, som holdt et spændende foredrag, som inspirerede mig meget. Efter forelæsningen tog jeg mod til mig og pilede ned til tavlen og introducerede mig selv og takkede for det spændende foredrag og small-talkede om det spændende emne, som hun havde talt om. Og så spurgte jeg, om de mon havde internships til netop det projekt, idet jeg havde fundet det så spændende! Og det endte altså med jeg fik hendes visitkort og fik lov til at henvende mig og høre mere om projektet.En stor del af min succesoplevelse skyldes uden tvivl de mange gode råd og tips fra dig og Bridge Building projektet, så mange tak! Uanset om det skulle ende med et internship eller ej, føles i dag som en vaskeægte netværkssejr

Rebecca
Studerende 2019, CBS