Jeg kender det fra mig selv!

Stress kommer snigende og det kan tage lang tid selv – og for ens omgivelser at identificere, at man er ved at blive stresset.

Ofte oplever vi i vores arbejde, at stressramte mennesker oftest – uden selv at vide det – har svært ved at prioritere, har svært ved at koncentrere sig eller bliver triste og uengagerede. Jeg kender det fra mig selv! Da jeg blev ramt at stress, var jeg faktisk i lang tid fokuseret på opgaver, som egentlig ikke var så vigtige eller i værste fald – ikke havde nogen betydning. Det blev til fokus på rutineopgaver, som jeg kunne sidde og bøvle med i usandsynlig lang tid. Og jo længere jeg gjorde det – jo større blev bunken af opgaver på mit bord. Jeg opdagede desværre ikke min stress i tide – og endte med en lang sygemelding og en fyreseddel.

Derfor er det vigtigt, at du starte i en eller anden form for behandling, så snart du oplever en snert af stress, et forløb, der kan hjælpe dig med at stoppe den uhensigtsmæssige spiral stress kan medføre, så som langtidssygemelding, angst, depression og opsigelse.

Det er vigtigt, at kroppen og hovedet får ro – men det er også vigtigt at få sat gang i en ændring, så det ikke fortsætter. Ro er godt – men desværre ikke hele løsningen til at blive stressfri. Den er en del af det men som sagt ikke hele løsningen. Vi oplever stressramte, der bliver sygemeldt og sidder hjemme og alene med deres tanker. Uanset hvor længe de får ro, så vågner de op til en hverdag, som ikke har forandret sig. Og lige præcis det kan blive en voldsom oplevelse – hvis man tror, at ro og søvn er den eneste løsning.

Søvn, Kost og Motion er ligeledes del elementer til vejen ud af stress – men det er mindst lige så vigtigt, at der arbejdes med at genfinde sine personlig styrke, så man fremadrettet kan undgå eller navigere udenom de ting, som stresser én. Vi har jo lyst til at være os selv igen.

Ved at genfinde sine styrker bliver man i stand til at vurdere, hvilke ting man skal gøre mere af og hvilke ting man skal gøre mindre af. Dette er essensen af vores arbejde, vi ser mennesker der blomstre, når de konkret har genfundet deres stærke sider og etableret energien til at bruge dem.

Jo længere tid kroppen og hovedet er stresset, desto længere tid tager det at komme ”op” igen. Tilstanden er yderst ubehagelig – og kan sætte dybe spor, hvis der ikke gøres noget. Derfor er det vigtigt, at gøre noget – og lidt mere end kun at forholde sig i ro og sove.

Og selvom det kan lyde som en floskel, så kan man faktisk blive en endnu bedre udgave af sig selv – hvor man i højere grad bliver god til at passe på sig selv.

Kærligst Lone

Lone