Hurra – der er altså kommet mere ligestilling på jobmarkedet!

Da jeg i begyndelsen af oktober holdt et oplæg på Københavns Kommune vedr. rekruttering – så slog det mig for alvor, at jobmarkedet har fået mere ligestilling.

Jeg startede med at rekruttere tilbage i start 90’erne, hvor der var et stort antal jobsøgere og færre jobs – således at der var en mærkbar uligevægt mellem jobsøgere og virksomheder. Dengang var der virksomheder, som i visse brancher kunne vælge og vrage. I dag er det anderledes! De små årgange, lav arbejdsløshed og fortsat vækst har fået virksomheder mere på stikkerne – i hvert fald nogle af dem :).

Der er virkelig mange virksomheder, som har svært ved at finde arbejdskraft – så står du i en situation, hvor du leder efter nyt job, så tænk STORT! Tænk på, at der er muligheder og spørg godt ind evt. i dit jobcenter for så vidt angående ledige stillinger eller virksomheder, hvor der mangler arbejdskraft.

MÅSKE har du ikke lige den profil de søger, men med lidt oplæring så kan vi alle godt trænes til at kunne et job, som måske ligger lidt uden for vores eget område.
Analyser viser også, at flere og flere virksomheder igen sætter pris på uopfordrede ansøgninger – og der kan derfor også være jobåbninger uden, at virksomheder har annonceret.

Det er i øvrigt også meget mere interessant at være med til jobsamtaler i dag end for år tilbage. I dag kommer kandidater med nysgerrighed og en masse spørgsmål – og det bliver i langt højere grad en mere interessant og gensidig samtale end de tidligere lidt for ensrettede interview.

Det betyder også stadig, at hvis du er jobsøger – så sørg endelig for både at mærke efter med hjertet og stille spørgsmål med hjernen, så du sikrer dig,  at finde det rigtige job, hvor du kan stor trives. Og frem for alt gå i åben dialog med potentielle arbejdsgivere, så I sammen finder den rigtige vej.

Fortsat godt efterår!

Kærligst Lone